Wat is het verschil tussen een hovenier en een boomverzorger?

Het verschil tussen een hovenier en boomverzorger

Deze vraag horen wij vaak van klanten: wat is nu daadwerkelijk het verschil tussen een hovenier en een boomverzorger? En, wanneer schakel je nu een boomverzorger in? Steeds vaker zien wij hoveniers, gewapend met kettingzaag, een boom snoeien of kappen. Helaas ontbreekt het bij de hovenier vaak aan specialistische kennis over bomen. Een boom kan bij een verkeerde snoei blijvende schade overhouden of zelfs doodgaan. Ruwweg is een hovenier gespecialiseerd in tuinontwerp, tuinaanleg en onderhoud ervan. Niet elke hovenier kan zomaar een nieuwe tuin ontwerpen. Vraag hier eerst naar voordat je de desbetreffende hovenier inschakelt. Muilwijk Boomverzorging biedt naast alle mogelijke werkzaamheden op het gebied van boomverzorging ook tuinontwerp, tuinaanleg en tuinonderhoud aan.

Kosten

Belangrijk om vooraf te weten is dat de kosten, in vergelijking met elkaar, niet veel verschillen. Schroom daarom dus niet om een gecertificeerde boomverzorger in te schakelen bij een vraag over een boom. En al helemaal niet als het gaat om hoge, mogelijk gevaarlijke, bomen, waarbij kennis nodig is voor het onderhoud én training nodig is voor het veilig beklimmen erin. Wij zijn in het bezit van een specialistische verzekering voor het snoeien van hoge bomen.

Verschil in werkzaamheden

Een boomverzorger voert grofweg de volgende ‘bijzondere’ werkzaamheden uit:

Zie onze diensten voor meer uitleg hierover. De genoemde werkzaamheden kunnen op een aantal na, zoals de advisering, ook door een hovenier uitgevoerd worden. Wij zijn er echter in gespecialiseerd.
Zoals al eerder benoemd, een hovenier heeft zich vooral toegelegd op de tuin. Het ontwerp, de aanleg en het onderhoud van tuinen behoort tot hun core business. Wij hebben ons toegelegd op de boom.

Boomveiligheidscontrole / Visual Tree Assessment

Als laatste belangrijke verschil kaarten we in dit artikel de adviseringsrol aan. Boomeigenaren hebben een wettelijke zorgplicht omtrent hun bomen. De veiligheid voor anderen en u moet u kunnen garanderen. Dat betekent dat u met enige regelmaat een controle moet laten uitvoeren door een deskundige. Deze controle, de boomveiligheidscontrole genaamd, wordt uitgevoerd middels een Visual Tree Assessment (VTA). Wij voeren aan de hand van een checklist controle uit op het gebied van potentiële gebreken, zwaktes en ziektes. Naderhand krijgt de klant een rapport over de boom, hierin staan de bevindingen beschreven aangevuld met een onderhoudsadvies.

Te overdenken

Dus, wanneer moet u een boomverzorger inschakelen? Het is moeilijk om hier eenzijdig antwoord op te geven. De specialistische kennis van een boomverzorger is vaak genoeg nodig in tuinen, maar hiervoor wordt nog te vaak een hovenier ingeschakeld. Schakel een boomverzorger in, vooral als het draait om de veiligheid!

Dit is waarom u voor ons kiest
Persoonlijke benadering
Elke klus is een uitdaging
Gecertificeerd
Wij hanteren een aantrekkelijke prijs
Snelle doorlooptijd
Afspraak is afspraak
100% tevredenheid garantie
Opgeruimd staat netjes
Vakkundig boomadvies