Bomen planten

Het mooiste werk van allemaal, bomen planten! Er zijn tegenwoordig zeer veel cultivars en exoten beschikbaar. Vooral de middel - tot -klein blijvende bomen zijn erg interessant voor de particuliere tuin. Een boom plant u niet alleen voor uzelf, maar voor iedereen. Uw (klein)kinderen zijn u dankbaar!

Muilwijk Boomverzorging: Wij planten uw bomen

Bomen planten, dan moet u bij Muilwijk Boomverzorging zijn! Het kan namelijk jaren duren voordat een boom zich goed heeft geworteld en daarbij goed ‘aanslaat’. Als dit het geval is dan is uw boom voorzien van een mooie grote kroon! Om hier tijd mee te winnen, kopen we bomen in bij een boomkwekerij. Bomen zijn hier in veel soorten en verschillende formaten leverbaar. Als wij bomen aanschaffen via een boomkwekerij, dan schaffen we kwaliteit aan! Afhankelijk van elk budget kunnen wij voor u een boom selecteren, van een spilboompje van een meter tot een grote boom van meters hoog.

Boomsoorten in overvloed

Als u een boom wilt laten planten heeft u er waarschijnlijk al wel over nagedacht waarom u een boom wilt. Zou u graag meer schaduw, vogels of structuur in uw tuin willen? Moet deze boom uw oprit versieren of plukt u graag een appels? Er is tegenwoordig een  ruime keuze in boomsoorten, voor ieder wat wils. Afhankelijk van de functie van de boom, adviseren wij u graag over de verschillende soorten. Wij denken graag met u mee in functie, onderhoud en aanplanten.

Standplaats van uw nieuw geplante boom

Op arme, droge grond doet niet elke soort boom het even goed. Om een boom gezond te houden is haar standplaats van groot belang. Laat u zich vrijblijvend door ons adviseren en kies vervolgens uit vele soorten en maten die voldoen aan uw eisen.

Grondverbetering na aanplanten van een boom

Een gezond bodemleven in de grond is noodzakelijk voor alle natuur. Zo ook om een boom te laten groeien. Bij de aanplant van een nieuwe boom optimaliseren we de grond om de boom een goede start te geven.

Verankering door ondersteuning

De eerste jaren na het aanplanten van een boom, is het van belang dat er een goede ondersteuning van de boom is. Bij het aanplanten zorgen wij door middel van verankering, dat wordt voorkomen, dat de boom schade oploopt aan zijn structuur. Dit gebeurt door ons, zowel boven- als ondergronds.

Waterhuishouding op orde maken na het aanplanten van bomen

Om de watergift in de eerste jaren efficiënter te maken zijn er een aantal toepassingen mogelijk. Soms is het ook noodzakelijk om een drain aan te brengen zodat hiermee het teveel aan water afgevoerd kan worden. Houd er rekening mee, een nieuwe boom in het groeiseizoen wekelijks te voorzien van water.

Nazorg door middel van snoeien

Als de boom eenmaal op zijn nieuwe groeiplek staat kan het belangrijk zijn om deze tijdig te snoeien. In de jonge jaren van een boom kunt u sturen hoe u het gestel van de boom het liefste ziet. Denk hierbij aan het snoeien van fruitbomen of aan het knotten van wilgen. Ook zorgen wij ervoor, slechte aanhechtingen tijdig te verwijderen, wat de gezondheid van uw boom ten goede komt!

Interesse gekregen? Neem dan snel contact met ons op!

Bomen aanplanten
Aanplanten van bomen
poten van bomen
Boom laten planten?

Bent u benieuwd welke boom geschikt is voor uw tuin? Wij geven u graag vrijblijvend advies.

Dit is waarom u voor ons kiest
Persoonlijke benadering
Elke klus is een uitdaging
Gecertificeerd
Wij hanteren een aantrekkelijke prijs
Snelle doorlooptijd
Afspraak is afspraak
100% tevredenheid garantie
Opgeruimd staat netjes
Vakkundig boomadvies