Bomen vellen - Bomen kappen - Bomen rooien

Is een boom echt te gevaarlijk of heeft u zoveel hinder dat u er niet meer omheen kunt? Wij beschikken over al het materiaal om elke boom veilig te kappen. Wilt u de boomstronk (stobbe) ook weg hebben? Deze kunnen wij voor u frezen met een stobbenfrees.

Muilwijk Boomverzorging: Vakkundig bomen laten kappen in Overijssel

Wilt u vakkundig uw bomen laten kopen in Overijssel, Muilwijk Boomverzorging is dan het aanbevolen adres! In sommige situaties is het kappen van een boom onvermijdelijk. Denk hierbij aan een boom met storm- en/of bliksemschade. Maar denk ook aan een gevaarlijke boom voor de omgeving, die te dicht bij bebouwing staat of onveilig is voor een verkeerssituatie. Als een boom ziek is, is kappen onvermijdelijk. Veiligheid staat op nummer 1 voor u en uw omgeving. In sommige gevallen is de situatie zo gevaarlijk dat de boom moet worden verwijderd. Blijkt uit onderzoek dat uw boom niet langer veilig is voor u en uw omgeving? Laat deze dan vakkundig kappen! Muilwijk Boomverzorging heeft alle kennis en materialen in huis om bomen te kappen!

Boom vellen of kappen in Overijssel

Het vellen en kappen van een boom in Overijssel dient altijd veilig te gebeuren. Bovendien is geen boom hetzelfde en elke boom groeit onder invloed van verschillende factoren op zijn eigen manier. Factoren zoals de betreffende stand- en groeiplaats zijn van invloed op de stand van de boom en daarmee ook op de manier van kappen of vellen. Daarnaast heeft elke boom soortspecifieke eigenschappen, welke belangrijk zijn om te kennen. Dit doe je om het kappen of vellen van een boom veilig te doen. Ook naast deze gegevens zijn er tal van andere belangrijke aspecten om mee te nemen tijdens het plan van aanpak bij kappen. Denk hierbij ook aan de structuur van de boom, vitaliteit, omgeving, windbelasting, hangrichting etc.

Waarom uw boom kappen?

Naast dat een boom onveilig kan zijn, zijn er tal van redenen te bedenken waarom een boom gekapt wordt. Enkele voorbeelden zijn:

  • De boom wordt te groot
  • Stormschade (kans op herstel klein)
  • Schadepreventie
  • Schaduwoverlast (zonnepanelen)
  • Wortelopdruk
  • Ziekte of aantasting
  • Bouwwerkzaamheden
  • Ontzien in risicoaansprakelijkheid

Onze werkwijze bij het kappen van bomen in Overijssel

Het kappen van een boom is nooit zonder gevaren. Daarom werken wij enkel met gecertificeerd personeel en gekeurd gereedschap. Veilig en ergonomisch werken staat bij ons voorop. Doordat wij eerst ter plaatse bekijken hoe de situatie is, bieden wij aan de hand van de inspectie een passende werkwijze aan voor het kappen of vellen van een boom. Muilwijk boomverzorging garandeert de veiligheid bij het kappen van bomen in Overijssel.

Vrij vallen = boom kappen
Als een boom vrij kan vallen bij het doorzagen van de stam, dan spreken we van het kappen van een boom. Maar, niet in alle gevallen kan een boom vrij vallen. Als een boom vrij kan vallen, in een gekozen richting, dan spreken we van ‘vrij vallen’. Samen met u bekijken we of dit een mogelijkheid is in uw situatie.

Gecontroleerd afbreken = boom vellen
In de meeste gevallen kan een boom niet vrij vallen, omdat daar te weinig ruimte voor is. In zo’n geval kiezen wij voor het vellen van een boom. Wij bepalen eerst hoe we de boom het beste kunnen vellen. Dit doen we bijvoorbeeld met inzet van onze eigen hoogwerker. Met behulp hiervan zagen we tak voor tak de boom af. Takken die boven bijvoorbeeld uw woning hangen vangen we af met een speciale lijn om zo veilig mogelijk te werken. In bepaalde gevallen is de boom niet bereikbaar met een hoogwerker en maken wij gebruik van klimtechnieken. Onze boomverzorger klimt in de boom en bepaalt hoe de boom geveld gaat wordt (zie daarvoor onderstaande afbeeldingen). Als laatste zagen wij de stam in stukken, zodat de boom gekapt is zonder enige schade aan te richten. Wij werken uitsluitend met ervaren personeel en gekeurde materialen. Veiligheid staat altijd voorop!

Versnipperen van takken
De vrijgekomen takken versnipperen wij op locatie en vangen we op in een bak of aanhanger. Muilwijk Boomverzorging beschikt over een eigen mobiele versnipperaar en kan elke houtsoort versnipperen.

Afvoeren van snippers en stammen
Snippers en stammen kunnen wij, indien gewenst, afvoeren. Heeft u een grote tuin? Dan kunnen de snippers ook goed gebruikt worden als ‘mulchlaag’. U brengt een laag snippers aan in uw tuin en zorgt voor een duurzame grondverbetering. Ook helpt dit tegen uitdrogen tijdens het groeiseizoen.

Boomverzorger inschakelen of zelf doen?
Een boomverzorger inschakelen voor het kappen van uw bomen in Overijssel is een aanrader. Een boomverzorger verzorgt de juiste veiligheidsmaatregelen, heeft de kennis én een bult ervaring om ervoor te zorgen dat u, uw omgeving en uw huis niets overkomt! Twijfel dus niet en informeer vandaag nog!

Kosten van een boom kappen

Wat kost het kappen van een boom ongeveer? Dat is een veelvoorkomende vraag. Er zijn natuurlijk nogal wat factoren die de kosten bepalen zoals de bereikbaarheid, de uitvoerbaarheid en de grootte van de boom. Wilt u de takken laten versnipperen of maakt u de egels blij met een mooie takkenwal? Voor een persoonlijke, vrijblijvende offerte komen wij het liefst even bij u langs om de situatie te bekijken. Elke boom is uniek en daarbij kijken wij naar de beste oplossing voor het kappen van uw boom.

Indicatie van de kosten
Hieronder volgen twee voorbeelden om u een globaal inzicht te geven in de kosten voor het kappen van een boom:

  • een middelgrote berk van 10 meter hoog kan (en mag) vrij vallen in het land van uw buurman. De takken worden versnipperd en de stammen afgevoerd. De plek wordt netjes achtergelaten. Houd rekening met een kostprijs van minimaal €250,-
  • een grote beuk van 20 meter hoog staat in uw tuin en kan niet vrij vallen. Er is geen verharding rondom de boom en er moet een mobiele rups hoogwerker aan te pas komen. Onze boomverzorger in de hoogwerker zaagt voorzichtig takken af en de grondman, beneden, versnippert de takken en zorgt voor een veilige werkomgeving. De stammen zijn te zwaar om te tillen en worden met een shovel geladen en afgevoerd. De snippers blijven achter op locatie. U kun ze dan gebruiken voor een wandelpad in uw tuin. De plek wordt netjes achtergelaten. Houdt rekening met een kostprijs van minimaal €1200,-
bomen snoeien hardenberg
Boom snoeien Overijssel
Boom kappen Overijssel
Boom laten verwijderen?

Wilt u weten wat het kost als wij uw boom komen verwijderen? Neem contact op en we komen bij u langs om het werk op te nemen. U ontvangt een gratis offerte, geheel vrijblijvend.

Dit is waarom u voor ons kiest
Persoonlijke benadering
Elke klus is een uitdaging
Gecertificeerd
Wij hanteren een aantrekkelijke prijs
Snelle doorlooptijd
Afspraak is afspraak
100% tevredenheid garantie
Opgeruimd staat netjes
Vakkundig boomadvies