Kandelaberen

Kandelaberen is een alternatief voor het kappen van een boom. U vermindert de eventuele overlast en zorgt voor meer licht, maar de boom blijft. Kandelaberen kan ook worden toegepast bij gevaarlijke of zieke bomen, om hun bestaan zo lang mogelijk te rekken.

Meer licht in de tuin? En uw boom behouden!

Door de jaren heen steeds minder licht in uw tuin door die grote boom? Maar wilt u uw boom behouden? Als wij uw boom kandelaberen, kunt u ervan uitgaan dat de boomkroon (het bovenste gedeelte van de boom) wordt gehalveerd. Hiermee krijgt u aanzienlijk meer licht in de tuin! Na enige jaren na het uitvoeren van een goede uitdunning, zal de boom zich herstellen en vormt deze opnieuw bladmassa. De boom kan dan opnieuw worden ingenomen en worden terug gezet op de oorspronkelijke stam. U zult ook minder dat door meer lichtinval in uw tuin dat er ook minder mosvorming voorkomt.

Minder groenafval van uw boom
Doordat wij bij het kandelaberen van de boom, haar vrijwel volledig van zijn bladmassa ontdoen, zult u veel minder bladmateriaal van de boom in uw tuin krijgen. Dit zorgt voor een aantal jaren voor veel minder groenafval van uw boom. Volle kliko’s of te goed gevulde composthopen zijn dus verleden tijd!

Veiligheid staat voorop!
Een gekandelaberde boom vangt, mits hij regelmatig wordt geknot, veel minder wind dan voorheen. Windworp gevoelige of aangetaste bomen kunnen zo heel lang behouden blijven zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over uw veiligheid. U kunt dus zorgeloos genieten van uw prachtige tuin.

Schakel Muilwijk Boomverzorging in!

Schakel ons in bij pittige klussen als het kandelaberen van uw bomen. Wij zorgen ervoor dat uw boom niet wordt beschadigd, maar een gezonde knipbeurt ondervindt. U kunt altijd vrijblijvend contact opnemen met ons voor vrijblijvende offerte of om simpelweg informatie op te halen.

Uw boom laten kandelaberen?

Wilt u weten of uw boom gekandelaberd kan worden en wat hier de kosten van zijn? Of wilt u graag meer informatie? Neem contact op en we komen bij u langs. U ontvangt een gratis offerte, geheel vrijblijvend.

Dit is waarom u voor ons kiest
Persoonlijke benadering
Elke klus is een uitdaging
Gecertificeerd
Wij hanteren een aantrekkelijke prijs
Snelle doorlooptijd
Afspraak is afspraak
100% tevredenheid garantie
Opgeruimd staat netjes
Vakkundig boomadvies