Stobbenfrezen

De stobbe van een boom hoeft niet perse verwijderd te worden. Het bodemleven zal deze afbreken, net als het wortelgestel. Dit heeft vanzelfsprekend een lange tijd nodig. Heeft u in de nabije toekomst (bouw)plannen op de oude groeiplaats van de boom? Dan is het zeker verstandig de stobbe te frezen.

Muilwijk Boomverzorging: ook voor stobbenfrezen!

Nadat een boom gekapt is blijft er nog een stukje van de stam en het wortelgestel in de grond zitten. Dit noemen we een stobbe. Na het kappen of vellen van een boom kunnen wij deze stobbe verwijderen, middels een stobbenfrees. Daarom de naam; stobbenfrezen. Een stobbenfrees is een mobiele machine. Het is een een aangedreven wiel met verschillende vlijmscherpe freesbeitels. Deze versnipperen de stobbe en verwerkt de snippers door de grond. Een groot voordeel van onze stobbenfrees is dat hij door vrijwel elke tuinpoort past. Mocht dat niet mogelijk zijn, dan kunnen wij met beleid een gedeelte van een hek openen of een schutting tijdelijk verwijderen. Na afloop van de klus plaatsen wij uiteraard alles weer terug en lijkt het alsof de boom er nooit is geweest en wij ook niet!

Bent u van plan om bijvoorbeeld uw nieuwe tuinhuis op de plek van de stobbe te plaatsen? Dan moet deze stobbe natuurlijk wel verwijderd worden. Afhankelijk van de situatie is het soms beter om deze te rooien in plaats van te frezen. Na het frezen kan de grond namelijk nog verzakken. Bij het rooien van een stobbe halen we de stam met een groot gedeelte van het wortelgestel, met een kraantje uit de grond.
Wilt u na het frezen van de stobbe een nieuwe boom aanplanten op dezelfde plek? Dan is dit het geschikte moment om de grond te verbeteren. Het teveel aan organisch materiaal, zoals de snippers, wordt afgevoerd en de grond wordt verrijkt en geoptimaliseerd met bodemverbeteraars voor de nieuwe aanplant.

Wilt u meer weten over stobbenfrezen of een indicatie krijgen van de kosten, neem dan contact met ons op!

Stobben laten frezen?

Wilt u graag meer informatie of bent u benieuwd wat de kosten zijn? Neem contact op en we geven u een vrijblijvende offerte.

Dit is waarom u voor ons kiest
Persoonlijke benadering
Elke klus is een uitdaging
Gecertificeerd
Wij hanteren een aantrekkelijke prijs
Snelle doorlooptijd
Afspraak is afspraak
100% tevredenheid garantie
Opgeruimd staat netjes
Vakkundig boomadvies