Next level tuinonderhoud

Regulier tuinonderhoud komt in alle soorten en maten, zoals gras maaien en onkruid wieden, maar wat is nu next level tuinonderhoud? Daar komt vaak wat meer bij kijken! Je kunt denken aan het kappen van bomen, stobbenfrezen en kandelaberen. Daarnaast hebben we zelfs ecologische tuinaanleg in ons assortiment.

Regulier tuinonderhoud vs next level tuinonderhoud

Te beginnen met ‘regulier’ tuinonderhoud. Hierbij hoort onkruid wieden, knippen van de heg, aanplanten etc. Daarvoor kunt u ook bij Muilwijk Boomverzorging terecht. Dat er Boomverzorging in onze bedrijfsnaam staat betekent niet dat wij onze neus voor hovenierswerk ophalen, maar dat wij met name gespecialiseerd zijn in bomen.

Het voordeel van tuinonderhoud uit laten voeren door een hovenier of boomverzorger is dat uw tuin er in een paar uur per maand weer pico bello uitziet en dat dit u dus niet veel geld hoeft te kosten. Neem vooral contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Op dit moment bestaat ons klantenbestand voor puur tuinonderhoud vooral uit mensen met een drukke baan en gezin of ouderen.

Tips voor regulier tuinonderhoud

1. Pak allereerst uw grasmat aan:

Verticuteer het gras en zaai bij. Niet alleen graszaad, maar ook (kunst)mest

2. Tegels weer sprankelend schoon:

Schone tegels geven uw tuin direct een frisse uitstraling, als deze vies zijn, door algengroei, dan valt dit ook direct bijzonder erg              op. Onze voorkeur gaat uit om geen hogedrukspuit te gebruiken bij de reiniging. Dit kost erg veel kostbaar drinkwater en is net              zo goed te doen met een stevige borstel en een lagedrukspuit.

  1. Snoeien:

Snoei tijdig. De meeste planten en bomen zijn het beste te snoeien in april, sommige maken zelfs twee keer een bloei door. Bij                twijfel zoek dan op internet op, of neem contact met ons op! We staan u graag te woord.

  1. Onkruid aanpakken:

Schoffelen en plukken. Hard werken, maar dat wordt beloond!

  1. Aanplanten, mits nodig:

Kies een aantal mooie bloemen en planten uit, welke u echt mooi vindt. Als dit niet nodig is, dan ook niet doen! Zoek planten uit            met verschillen in de bloeitijd, hierdoor blijft uw tuin constant in beweging!

Next level tuinonderhoud: wat is het? Grasmatten leggen bijvoorbeeld
Next level tuinonderhoud: wat is het? Bloemen aanplanten
Next level tuinonderhoud: wat is het? Met een bosmaaier in de weer
Next level tuinonderhoud: wat is het? Zoals stobbenfrezen

Stobbenfrezen als next level tuinonderhoud

Next level tuinonderhoud is onder andere grote bomen snoeien en kappen. Deze diensten spreken voor zich. Stobbenfrezen echter niet en behoeft wat uitleg. Stobbenfrezen is het overgebleven stuk dat na het kappen van een boom overblijft. Met een stobbenfrees verwijderen we deze en verwerken we tot snippers. Stobbenfrezen zorgt voor veel mogelijkheden in uw tuin, voor weinig moeite. Met de hand uitgraven en uithakken/zagen van een stobbe is werkelijk geen doen.

Met kandelaberen je tuin naar een volgende level

De laatste ‘next level’ dienst voor dit artikel: kandelaberen. Uw boom wordt dan flink aangepakt en de boomkroon wordt tenminste met de helft ingenomen. Bijkomend gevolg is veel minder groenafval en meer licht in uw tuin, máár behoud van uw boom. Daarnaast speelt veiligheid een blijvende rol. Het spreekwoord ‘hoge bomen vangen veel wind’ gaat dan zeker op.

Naast al deze diensten kunnen wij ook bomen planten. Hierover leest u meer in een ander artikel.

Dit is waarom u voor ons kiest
Persoonlijke benadering
Elke klus is een uitdaging
Gecertificeerd
Wij hanteren een aantrekkelijke prijs
Snelle doorlooptijd
Afspraak is afspraak
100% tevredenheid garantie
Opgeruimd staat netjes
Vakkundig boomadvies