Bomen vellen - Bomen kappen - Bomen rooien

Is een boom echt te gevaarlijk of heeft u zoveel hinder dat u er niet meer omheen kunt? Wij beschikken over al het materiaal om elke boom veilig te kappen. Wilt u de boomstronk (stobbe) ook weg hebben? Deze kunnen wij voor u frezen met een stobbenfrees.

Muilwijk Boomverzorging: vakkundig bomen laten kappen in Drenthe

Wilt u vakkundig uw bomen laten kappen in Drenthe, dan is Muilwijk Boomverzorging het aanbevolen adres! Het kan weleens voorkomen dat het kappen van een boom onvermijdelijk is, zoals bij stormschade. Daarnaast kan een overhangende boom het beste preventief geruimd worden, voor het beschermen van u en uw eigendommen. Een laatste optie is dat er uit onderzoek kan blijken dat een boom ziek is en daardoor een veiligheidsrisico vormt. Voor zulke inspecties zijn wij overigens ook in te schakelen!
Wij hebben alle nodige kennis en ervaring in huis om een kap op een professionele manier aan te pakken. Altijd is de veiligheid van u en uw omgeving voor ons de eerste prioriteit.

Boom vellen of kappen in Drenthe

Zoals hierboven genoemd moet het kappen van een boom in Drenthe te allen tijde veilig gebeuren. Geen enkele boom is hetzelfde en groeit door omstandigheden op een verschillende manier. De stand- en groeiplaats, maar ook soortspecifieke factoren hebben blijvende invloed op de ontwikkeling van de boom. Daarnaast houden wij rekening met de structuur van de boom, vitaliteit, omgeving, windbelasting, hangrichting etc.

Waarom uw boom kappen?

Naast dat een boom onveilig kan zijn, zijn er tal van redenen te bedenken waarom een boom gekapt wordt. Enkele voorbeelden zijn:

  • De lengte van de boom
  • Stormschade
  • Preventief ruimen
  • Schaduwoverlast (bijvoorbeeld bij zonnepanelen)
  • Wortelopdruk
  • Ziekte of aantasting
  • Bouwwerkzaamheden
  • Ontzien in risicoaansprakelijkheid

Onze werkwijze bij het kappen van bomen in Drenthe

Geen enkele kap is zonder gevaren. Wij werken daarom uitsluitend met gekeurd gereedschap en ervaren mensen. Daarnaast staat ergonomisch werken bij ons voorop. Geen enkele klus is het namelijk waard om een blessure aan over te houden. Middels een inspectie kijken we eerst wat de beste aanvliegroute is voor het kappen of vellen van de boom. Wij garanderen uiteraard de veiligheid bij de kap van bomen.

Vrij vallen = boom kappen

Als een boom vrij kan vallen bij het doorzagen van de stam, dan spreken we van het kappen van een boom. Dit is echter een zeldzame situatie, vooral in Nederland. Het kan zomaar mogelijk zijn dat wij de boom moeten gaan vellen. Zie daarvoor hieronder.

Gecontroleerd afbreken = boom vellen

Meestal is er te weinig ruimte of kan er schade worden veroorzaakt door het vrij vallen. We kiezen in deze gevallen dan altijd voor het vellen van een boom. Eerst bepalen we de aanpak en dan zetten we onze eigen hoogwerker in. We zagen dan vervolgens tak voor tak de boom kaal. Takken die overhangen fixeren we aan een lijn. Als een boom niet bereikbaar is met een hoogwerker, dan zetten we ons klimtuig in. We klimmen dan in de boom en doen het werk op deze manier (zie hieronder). De laatste stap is de stam in stukken zagen.

Versnipperen van takken
Alle afval versnipperen we direct. Als u van dit afval gebruik wilt maken, laat het dan ons weten! We versnipperen alle vrijgekomen takken direct op locatie en we vangen het op in een bak of aanhanger. Muilwijk Boomverzorging beschikt over een eigen mobiele versnipperaar en kan elke houtsoort versnipperen.

Zelf doen of een expert inschakelen?
Een boomverzorger inschakelen voor het kappen van uw bomen in Drenthe is een aanrader. Een boomverzorger heeft de juiste veiligheidsmaatregelen, de kennis én ervaring om ervoor te zorgen dat u, uw omgeving en uw huis niets overkomt! Aarzal niet en informeer vandaag nog!

Kosten van een boom kappen

Wat is het kostenplaatje waar u aan moet denken? Vaak schat men onze diensten erg hoog in. Uiteraard hangen de kosten af van de bereikbaarheid, uitvoerbaarheid en de grootte van de boom. Wij kunnen altijd langskomen voor een vrijblijvende offerte. Een kostenindicatie is ook mogelijk met genoeg en duidelijk foto- en videomateriaal en dat naar ons te mailen. U heeft dan binnen een dag een idee wat de kosten zijn.

Kostenindicatie
Hieronder schetsen we twee voorbeelden die inzicht te geven in de verwachte kosten voor het kappen van een boom:

  • een middelgrote berk van 10 meter, die vrij kan vallen in uw tuin of van de buren, kost minimaal €250,-. Wij laten daarbij de plek netjes achter, de takken worden versnipperd en het hout afgevoerd.
  • een grote beuk van 20 meter, die niet vrij kan vallen. We zullen dan met een hoogwerker en/of met klimtuig aan de slag moeten. Ook hier versnipperen we al het hout en voeren de stammen af. De plek blijft uiteraard netjes achter. De kostprijs zal minimaal €1200,- bedragen.
Boom laten verwijderen?

Wilt u weten wat het kost als wij uw boom komen verwijderen? Neem contact op en we komen bij u langs om het werk op te nemen. U ontvangt een gratis offerte, geheel vrijblijvend.

Dit is waarom u voor ons kiest
Persoonlijke benadering
Elke klus is een uitdaging
Gecertificeerd
Wij hanteren een aantrekkelijke prijs
Snelle doorlooptijd
Afspraak is afspraak
100% tevredenheid garantie
Opgeruimd staat netjes
Vakkundig boomadvies