Bomen vellen - Bomen kappen - Bomen rooien

Is een boom echt te gevaarlijk of heeft u zoveel hinder dat u er niet meer omheen kunt? Wij beschikken over al het materiaal om elke boom veilig te kappen. Wilt u de boomstronk (stobbe) ook weg hebben? Deze kunnen wij voor u frezen met een stobbenfrees.

Muilwijk Boomverzorging: vakkundig bomen laten kappen in Hardenberg

Vakkundig uw bomen laten kappen in Hardenberg doet u door een echte expert in te schakelen zoals Muilwijk Boomverzorging! Het kan voorkomen dat de kap van een boom nu eenmaal moet gebeuren. Een boom kan bijvoorbeeld ziek zijn, een onveilige verkeerssituatie veroorzaken of toegetakeld zijn door een flinke storm. Een kap is dan de enige mogelijke uitkomst. Laat een kap veilig gebeuren en dat doet u met een echte vakman als Muilwijk Boomverzorging.

Boom vellen of kappen in Hardenberg

Een boom vellen of kappen in Hardenberg moet veilig gebeuren. Elke boom heeft een andere groei doorgemaakt en onder andere de stand-, groeiplaats en soortspecifieke omstandigheden hebben een grote invloed hoe een boom zich ontwikkeld. Een boomverzorger is hiervan op de hoogte, waardoor een kap zo veilig mogelijk gebeurt. Wij houden daarbij rekening met de omgeving, vitaliteit, windbelasting, hangrichting etc.

Waarom uw boom kappen?

Naast onveiligheid zijn er nog meer redenen aan te wijzen om te kappen:

  • Lengte boom
  • Stormschade (kans op herstel klein)
  • Preventief
  • Schaduwoverlast (zonnepanelen)
  • Wortelopdruk
  • Ziekte
  • Aanvang bouw
  • Ontzien in risicoaansprakelijkheid

Onze werkwijze bij het kappen van bomen in Hardenberg

Bomen kappen is altijd een gevaarlijke aangelegenheid. Daarom werken wij alleen maar met de beste apparatuur een mensen. Allen zijn wij gekwalificeerd en ervaren. Bij aankomst inspecteren we allereerst de boom en zo bepalen we een aanvliegroute. Wij garanderen daarbij de veiligheid van u een uw omgeving.

Vrij vallen = boom kappen
We spreken alleen over vrij vallen als een boom zonder problemen bij het kappen vrij kan vallen in een gekozen richting. In Nederland is dat meestal niet mogelijk, waardoor we kiezen voor het vellen van een boom.

Gecontroleerd afbreken = boom vellen
Zoals hierboven genoemd kan een boom vaak niet vrij vallen, vooral in ons dichtbevolkte land. We kiezen dan voor het vellen van een boom. Ook hier bepalen we vooraf hoe we dit het beste kunnen doen. Het liefste zetten we onze hoogwerker in, voordat we onze klimmaterialen aanspreken. Voor dat laatste krijg je hieronder een impressie van de werkwijze.
De laatste stap is het doorzagen van de stam.

Versnipperen van takken
Alle afval versnipperen wij direct op de locatie. Mocht u hier gebruik van willen maken, laat het dan bij onze aankomst weten. Het is namelijk prima in te zetten voor uw tuin.

Zelf kappen of een boomverzorger laten doen?
Zelf kappen raden wij niet aan, maar natuurlijk kunt u het beste een expert inschakelen voor de kap van uw boom in Hardenberg. Een boomverzorger heeft namelijk de kennis, ervaring en de gereedschappen om dit zo veilig mogelijk te laten verlopen. Aarzel niet informeer vandaag nog!

Kosten van het kappen van een boom

Aan welke kosten moet men denken bij een kap? We proberen hieronder een situatie te schetsen, zodat u alvast een idee heeft. We horen namelijk vaak een overschatting van de kosten. De kosten hangen echter af van de bereikbaarheid, uitvoerbaarheid en de grootte van de boom. Voor een persoonlijke, vrijblijvende offerte komen wij het liefst langs om een gedetailleerde kostenopbouw door te geven. Met degelijk foto- en videomateriaal van de situatie kunnen we echter ook al een prima idee geven en dat is toe te sturen via ons mailadres.

Indicatie van de kosten

Hieronder schetsen we twee situaties om een idee van de kosten te geven:

  • een middelgrote berk van 10 meter hoog, die vrij kan vallen, kost minimaal €250,-. Deze prijs is inclusief de plek netjes achterlaten, het versnipperen van de takken en het afvoeren van de stammen.
  • een grote beuk van 20 meter, die niet vrijstaat, vraagt een heel andere aanpak. We schakelen dan een hoogwerker in en moeten mogelijk onze klimmaterialen inzetten. Ook hier laten we weer de plek netjes achter, versnipperen we de takken en voeren we de stammen af. U moet hierbij denken aan minimale kosten van €1200,-.
Boom laten verwijderen?

Wilt u weten wat het kost als wij uw boom komen verwijderen? Neem contact op en we komen bij u langs om het werk op te nemen. U ontvangt een gratis offerte, geheel vrijblijvend.

Dit is waarom u voor ons kiest
Persoonlijke benadering
Elke klus is een uitdaging
Gecertificeerd
Wij hanteren een aantrekkelijke prijs
Snelle doorlooptijd
Afspraak is afspraak
100% tevredenheid garantie
Opgeruimd staat netjes
Vakkundig boomadvies