Boom snoeien kosten

Wat kost het om een boom te laten snoeien?

In dit artikel duiken we in de mogelijke kosten die komen kijken bij het snoeien van een boom. Een aantal factoren spelen een belangrijke rol in de kosten bij snoeien. Denk hierbij aan de toegankelijkheid en de grootte van uw boom. Houdt ook rekening met de eventuele aanvraag van een omgevingsvergunning. Dat laatste zal niet alleen de kosten verhogen, maar ook tijd kosten om rond te krijgen.

Toegankelijkheid

De toegankelijkheid van een boom in uw tuin of perceel is een belangrijke pijler in het kostenplaatje voor deze dienst. De kosten van een makkelijk bereikbare boom in bijvoorbeeld uw voortuin met genoeg ruimte om veilig te handelen zullen een stuk lager uitvallen, dan een uitzonderlijk lastig bereikbare boom. Tel daar dan bij op dat als de boom ook nog eens overhangt op de tuin van uw buren, boven een tuinhuis of afzetting, dan zullen de kosten oplopen. Veiligheid is altijd nummer één en dat laat zich niet haasten. In tegenstelling, van haast gebeuren de meeste ongelukken. Het spreekwoord ‘haastige spoed is zelden goed’ gaat nog steeds op. Wilt u liever niet alleen snoeien, maar een hele boom kappen, dan zullen de kosten in veel gevallen hoger uitvallen.

Grootte boom

Naast de toegankelijkheid van een boom telt de grootte ervan mee in de kosten. We zijn een langere tijd bezig met de snoei ervan, maar ook met de afvoer en het bijbehorende klimwerk. Voor een indicatie van de kosten om een hele boom te verwijderen, zie boom verwijderen kosten. Een minimale prijs van €250,- moet u toch wel verwachten en daarnaast geldt hoe groter de boom, hoe hoger de kosten.

Vergunning nodig?

Wij raden aan, voordat u ons inschakelt, om te controleren of u een vergunning nodig heeft voor de kap of snoei van een boom. Het Omgevingsloket geeft in een paar snelle, simpele stappen aan of u een vergunning nodig heeft. U kiest allereerst uit of de snoei of kap op een particulier stuk grond plaatsvindt of bij een bedrijf. De locatie vult u erna in, alsmede de werkzaamheden. De check volgt en daarna de uitkomst. Bij de check kan er bijvoorbeeld worden gevraagd of de boom die u wilt kappen op een beschermde lijst staat. Is dit niet het geval, dan kunt u vaak probleemloos laten kappen.
Onze voorkeur gaat er dan altijd naar uit dat u ons inschakelt. Vanuit veiligheidsoogpunt, voor uzelf en uw bezittingen.

Bent u nieuwsgierig geworden naar wat wij voor u kunnen betekenen en wat de mogelijke kosten gaan zijn? Klik hier: boom snoeien prijs.

Bomen laten snoeien

Uw hoge boom of bomen laten snoeien door een specialist? Wanneer een boom snoeien? Muilwijk Boomverzorging beschikt over de expertise en kennis van bomen en hun soortspecifieke eigenschappen. Hierdoor kunnen wij met ons specialistisch snoeigereedschap, eventueel klimmend, de boom voor u snoeien. Ook beschikken wij over een hoogwerker, zodat ook de allerhoogste bomen geen probleem zijn!

Wilt u graag weten wat het kost als wij uw hoge boom komen snoeien? Neem contact op en we komen bij u langs. U ontvangt van ons een vrijblijvende offerte!

Neem contact op

Dit is waarom u voor ons kiest
Persoonlijke benadering
Elke klus is een uitdaging
Gecertificeerd
Wij hanteren een aantrekkelijke prijs
Snelle doorlooptijd
Afspraak is afspraak
100% tevredenheid garantie
Opgeruimd staat netjes
Vakkundig boomadvies