Hoge bomen snoeien

Hoge bomen snoeien door professional

In principe hoeven bomen niet gesnoeid te worden. Maar in veel gevallen is dit wel noodzakelijk. Als eigenaar van hoge bomen bent u onderhoudsplichtig. Het is voor ieders veiligheid van belang, dat bomen die een gevaar vormen, gesnoeid worden. Snoeien van hoge bomen gebeurt voor de veiligheid, esthetiek en voor de gezondheid van een boom zelf.

Waarom is het snoeien noodzakelijk?

Veiligheid boven alles
Eigenaren van bomen zijn aansprakelijk bij ongevallen of schade door hun bomen. Veiligheid staat dus voorop! In Nederland geldt een algemene zorgplicht en daar hoort het zorgen voor uw eigen bomen bij. Om te voorkomen dat er schade ontstaat door overhangende takken, ziekte of breuk is het verstandig om hoge bomen regelmatig te (laten) inspecteren en te snoeien om gevaarzetting te voorkomen. Met gevaarzetting bedoelen we de dat de kans aanwezig is dat er een situatie kan ontstaan waaruit schade en/of letsel verwacht kan worden.

Begeleiding bij de groei van een boom
Wenst u een bepaalde doorrijhoogte bij uw laan met bomen? Is een takvrije stam gewenst in verband met een boom naast een woning? Dan is het ook bij hoge bomen van belang dat u regelmatig snoeit. Hiermee begeleid u uw boom naar de gewenste vorm én behoudt u bovendien de conditie van uw boom. Daarnaast heeft u met het goed snoeien van een boom, de esthetiek/vorm van uw boom in de hand.

Preventief snoeien van hoge bomen
Na een storm uitgebroken takken in de tuin? Dit had voorkomen kunnen worden als er regelmatig gecontroleerd wordt op de conditie van uw boom. Sommige takken zijn nou eenmaal breukgevoeliger dan andere. De oorzaak hiervan is meestal in een vroeg stadium al te zien. Denk hierbij aan een slechte aanhechting, scheur of ziekte in een tak, of aan spechtgaten. Daarbij komt dat een strakke snoeiwond die ontstaat na het professioneel snoeien, veel gunstiger is voor een boom, dan een grote scheurwond. Door preventief te snoeien voorkomt u veel vervelende situaties zoals schade en letsel en behoudt u een gezonde boom!

Werkwijze bij het snoeien van hoge bomen

Bij alle vormen van boomverzorging staat veiligheid bij ons voorop! Wij werken met gecertificeerd personeel en gekeurd gereedschap. Wij kunnen gebruik maken van onze eigen hoogwerker, versnipperaar en daarbij voeren wij het snoeiafval voor u af. Maar wij zijn ook specialist in het snoeien van bomen, door in de boom te klimmen!

Hoogwerker of bomen klimmen?

Bij het gebruik van een hoogwerker voor het snoeien van hoge bomen, is veiligheid gegarandeerd! Hierbij is het wel noodzakelijk dat een hoogwerker ter plaatse kan komen. Om hier zeker van te zijn, zal er vooraf bekeken en besproken worden wat de mogelijkheden zijn.

Is een hoge boom moeilijk toegankelijk? Misschien dreigt er gevaar voor woningen en personen? Bomen kunnen ook door professionals gesnoeid worden door erin te klimmen! Ervaring om in bomen te klimmen en zo een boom te snoeien is een must en dus alleen uit te voeren door een specialistische boomverzorger.

bomen snoeien hoogwerker 2
boomklimmen muilwijk boomverzorging
snoeien kettingzaag muilwijk boomverzorging
detail klimmer muilwijk boomverzorging

Bomen laten snoeien

Uw hoge boom of bomen laten snoeien door een specialist? Wanneer een boom snoeien? Muilwijk Boomverzorging beschikt over de expertise en kennis van bomen en hun soortspecifieke eigenschappen. Hierdoor kunnen wij met ons specialistisch snoeigereedschap, eventueel klimmend, de boom voor u snoeien. Ook beschikken wij over een hoogwerker, zodat ook de allerhoogste bomen geen probleem zijn!

Wilt u graag weten wat het kost als wij uw hoge boom komen snoeien? Neem contact op en we komen bij u langs. U ontvangt van ons een vrijblijvende offerte!

Neem contact op

Dit is waarom u voor ons kiest
Persoonlijke benadering
Elke klus is een uitdaging
Gecertificeerd
Wij hanteren een aantrekkelijke prijs
Snelle doorlooptijd
Afspraak is afspraak
100% tevredenheid garantie
Opgeruimd staat netjes
Vakkundig boomadvies